Materialen
 
Nederlands 
English 
Francais 
Deutsch 
Foto gallery 
Guestbook 
Site map 

 

 baby in bad, 12ra
Baby in bad

 

Ik gebruik regelmatig natuurlijke en afvalproducten zoals glas (schaaltjes, glazen, potjes), mandjes, pitrietranden, deksels, kerstballen, blik etc.

De "Baby in bad" is gemaakt van een kapot dessertschaaltje, de boomstronk van "Bedtijd" werd gemaakt van een blikje, "Meneer mol jr." werd gemaakt m.b.v. een pitrietrand.

bedtijd, 47raMr Mol jr., 214ra
                   Bedtijd                                                     Meneer Mol jr.


Voor de ogen gebruik ik of zwarte klei, kralen of beren-/ poppenogen (het liefst van glas, anders bestaat de kans dat ze in de oven vervormen). Met bijvoorbeeld een tandenborstel of stof kun je structuur aanbrengen op je werkstuk.

De piepschuim- of styroporbollen zijn er in diverse maten. Ze zijn meerdere keren te gebruiken. Hoe? Let op: maak een ondergrond en bedek de bol voor de helft met de klei. Plaats dit werkstuk op de ondergrond en bak dit. De bol kun je met de "opening" naar voren of naar boven doen, wat je wilt. Als je werkstuk gebakken is kun je de bol weghalen, hij is namelijk behoorlijk gekrompen. Je kunt nu je grot- of wieg-model gebruiken voor een creatie, terwijl de bol zelf te hergebruiken is als vulling voor een groter werkstuk. Dan wel eerst bekleden met aluminiumfolie want anders loop je het risico dat je werkstuk instort (zie ook de site: fimodreams).

 rozengrot, 70ra
 Rozengrot

Persoonlijke noot
Hoe maak je jouw werkstuk persoonlijker? Door jouw paraaf en/of een stempel in de klei te zetten voordat het gebakken wordt.

Aankleding
Er zijn allerlei materialen om je werkstuk "af" te maken, bijvoorbeeld veertjes, bloemblaadjes (zie ook de foto van de "Marsupilami kids"), stoffen, knikkers (in de "Seawitch" verwerkt), kralen, takken, dennenappels (zie de foto van "Onder constructie") en noten.
 

Boeken
Er zijn heel leuke boekjes te koop of te leen, via de bibliotheek, voor zowel de beginner als de gevorderde hobbyist. Ik noem er enkele die ik met plezier heb gebruikt.

Voor de beginners:
"Boetseren met klei" van Barbara Reid (Deltas)
"Conchita's Kindercursus" van Conchita de Ruiter (La Riviere - Hobby Reeks).
Deze laatste vond ik echt leuk om mee te beginnen (zie "Duizendpoot").

Voor de (wat) gevorderden een zestal boekjes, uitgebracht door Cantecleer:
Van Ria Odijk:
"Babydreutels van Creall-therm"
"Zeedreutels"
"Toverspiegels"

duizendpoot, 63ra
Mijn eerste werkstuk: Duizendpoot

Van Carla Pont:
"Vakantiepret in Fimo"
"Vrolijk vakmanschap in Fimo"
"Vrolijk kerstfeest met Fimo en Cernit"
(er is trouwens door Richmond House in 1997 een videoband uitgegeven waarop Carla Pont enkele van haar werkstukjes voordoet/uitlegt; heel leuk: "Fimo Dierenfestijn").

Via onderstaande link kun je boeken over Fimo zoeken en kopen:

 

Back 
Up 
Next 

Copyright(c) 2003-2011 FIMO-FRUTSELS / Els Bleijenberg. All rights reserved.