Techniek
 

 

 

Nederlands 
English 
Francais 
Deutsch 
Foto gallery 
Guestbook 
Site map 

 


Faun rijdt op zijn draakje
(gemaakt op een restant van een wijnglas)

 

Mijn eerste poging tot het maken van een eigen website kostte me een week, om alles uit te proberen en te bouwen. De website groeide van een 15-tal Nederlandse pagina's tot een 4-talig geheel van ong. 150 A4-pagina's! Daarna is de website wat opgevrolijkt met bewegende plaatjes.

Ik heb hierbij gebruik gemaakt van het boekje: "Websites maken voor kinderen" van Victor Peters en Francisca Fouchier (uitgeverij A.W. Bruna Multimedia, ISBN 90-229-4443-3). Je maakt hierbij gebruik van Netscape (deze cd zit in het boek en is incl. communicator 4.7). Dit boekje is heel handig gebleken, enkele onvolkomenheden daargelaten. 

Na enkele maanden, inmiddels hadden duizenden de website al bekeken, kochten wij een tijdschrift "Uw eigen homepage" van PCM/Computer Idee. Wij zijn met diverse webeditors gaan stoeien, zoals NetObjects Fusion 7, Namo Webeditor 5.0 en Webplus 6.05. NetObjects Fusion gaf tijdens en na het bouwen van de website te veel problemen. Webplus vonden wij te onhandig. Uiteindelijk is deze site gemaakt met Namo Webeditor 5.5.

Space duck
(zittend op een deel van een wijnglas)

De foto's zijn gemaakt met een Sony-videocamera, type TRV-20 en digitale fotocamera's (Nytech en Minolta). Ze zijn bewerkt met MGI Photosuite II SE. Dit bleek een makkelijk programma te zijn voor het knippen en "resizen" (de foto's zijn teruggebracht van ong. 50 kb naar 18-20 kb).

Ik heb een 19 inch monitor die ik heb ingesteld op 1024 x 768. De website is echter geschikt voor instellingen vanaf 800 x 600.

Heb je vragen of opmerkingen over deze website dan zie ik dat graag tegemoet (opmerkingen).

 

Met vriendelijke groet,

Els Bleijenberg-Pauwelsen

 

Copyright(c) 2003-2011 FIMO-FRUTSELS / Els Bleijenberg. All rights reserved.