Alg. informatie
 

 wie ben ik?

Nederlands 
English 
Francais 
Deutsch 
Foto gallery 
Guestbook 
Site map 

 

Marsupilamikids, 50raJungle Queen, 43ra
Marsupilami-kids en Jungle Queen

De start

Begin 2000 ben ik gestart met boetseren met polymeerklei. Ik begon met wat restantjes Creall-therm maar raakte al snel in de ban van kunststofklei.

In het begin waren mijn werkstukjes (ik heb ze Fimo-frutsels genoemd) nog niet zo precies, maar naar mate ik vorderde, werden ze steeds beter. Het leuke aan het werken met deze klei is dat ze in veel, verschillende kleuren te verkrijgen is; Fimo en Creall-therm zijn trouwens goed door elkaar te gebruiken, waardoor er nog meer kleuren te maken zijn!  Heel bijzonder zijn de latere Fimo-kleisoorten met o.a. structuur (marmereffect - vroeger moest je diverse kleuren door elkaar draaien om dit effect te bereiken!), glans en glitters.
 

En verder ...

Vanaf het begin zijn fauna en flora mijn meest geliefde onderwerpen. Het grootste deel van mijn “Fimo-frutsels” is dan ook gebaseerd op het doen en laten van (fantasie)dieren. Als decoratie maak ik vaak planten en bloemen.

Bij het vervaardigen van mijn creaties gebruik ik o.a. piepschuim(bollen), natuurlijke materialen en (afval)producten zoals blik, deksels en glas. De grot waarin de Marsupilamikids verblijven is gemaakt met een piepschuimbol (zonder aluminiumfolie omdat de bol moet krimpen). Het kasteel van de tovenaar en het lichaam van de Jungle Queen zijn gemaakt met behulp van een stuk (afval)piepschuim bedekt met aluminiumfolie omdat deze niet te veel mag krimpen! (zie ook de foto's en uitleg op de pagina: materialen). 

 tovenaarskasteel, 172ra
In dit tovenaarskasteel zit een brok verpakkingspiepschuim

De website

Deze tweede versie van mijn website is gemaakt met Namo WebEditor 5.5 (voor de eerste versie (november 2002) heb ik Netscape Navigator 4.7 gebruikt). Heb je op- of aanmerkingen schroom niet ze aan mij door te geven.

Wil je meer over mij weten? Klik dan hier

 

Copyright(c) 2003-2011 FIMO-FRUTSELS / Els Bleijenberg. All rights reserved.